Magnus Hasselteg med i affärsänglarna

tidigare publicerat i unt

Mycket nerver och många idéer samlades i Mediehuset UNT:s lokaler på lördagen när inspelningen av första avsnittet av Affärsänglarna gjordes.

Programledaren Natalie Caballero Löf fanns tidigt på plats för att kunna ta emot alla dem med företagsidéer som började strömma in när portarna till UNT-butiken vid Dragarbrunnstorg öppnades klockan åtta.

Ett 50-tal idéer registrerades av förhoppningsfulla blivande entreprenörer, nummerlappar delades ut och sedan var det bara för dem att vänta på att kallas in till de fem änglarna John Lundqvist, Maria Mattsson Mähl, Magnus Hasselteg, Kaija Carlson och Thomas Sonesson. Vid 18-tiden ska änglarna ha avgjort vilka de 12 bästa idéerna är.

Affärsänglarna är Mediehuset UNT:s Uppsalaversion av tv8:s Draknästet. Inspelningarna på lördagen kommer att bli första avsnittet i en serie om sju och startdatum för sändning av programmen på Uppgångs webbsida har satts till 23 maj. Då kommer också de tolv finalisterna att avslöjas.

De följande sex avsnitten ger närmare presentationer av finalisterna, och i det sista avsnittet kommer vinnaren att utses. De fem affärsänglarna kommer då också att ha valt ut varsin idé som de kommer att coacha vidare.

– Det gick som vi tänkt oss, vi är nöjda, sade Emma Spåls och Emma Paulsson efter att på 45 sekunder ha presenterat sin idé om en studentportal där tidigare och nuvarande studenter kan mötas och dela med sig av studie- och jobbrelaterade tips.

Nöjd var också Natalie Caballero Löf som fick prata med alla deltagare och höra om deras idéer:

– Det här bara roligt, både människor och idéer, hann hon säga mellan två intervjuer.